Јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава за мјеру подршке инвестицијама у примарну пољопривредну производњу

Пројекат Европске уније ЕУ4АГРИ објављује јавни позив вриједан 6 милиона КМ за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу у БиХ с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси, те стварања нових и очувања постојећих радних мјеста. Овај јавни позив је седми по реду објављен кроз пројекат ЕУ4АГРИ како би се подржао рурални развој, поготово у периоду трајања ЦОВИД-19 пандемије и опоравка од кризе проузроковане њом.

Ко се може пријавити?

На јавни позив се могу пријавити физичка лица, обрти/предузетници, задруге и предузећа која се активно баве примарном пољопривредном производњом у секторима: производња млијека, производња меса, узгој житарица и уљарица, узгој воћа укључујући виноградарство и маслине, узгој поврћа, производња садног материјала (саднице воћа, пресаднице поврћа и сјеменски кромпир), производња јаја, узгој рибе, узгој зачинског биља, љекобиља, и гљива и производња меда. Подносиоци могу да поднесу пријаве искључиво самостално.

Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 20.000 КМ до 200.000 КМ (без ПДВ-а). За сваку инвестицију подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 35% од укупног износа инвестиције, изузев за сектор производње воћа и поврћа гдје властито суфинансирање износи минимално 30%.

Крајњи рок за подношење пријава је 31. јануар 2022. године до 17.00 сати.

Све информације о јавном позиву можете наћи на линку:

https://eu4agri.ba/calls/javni-poziv-potencijalnim-korisnicima-bespovratnih-sredstava-za-mjeru-podrske-investicijama-u-primarnu-poljoprivrednu-proizvodnju/